December = spruiten = spruitenquiche

Standaard

IMG_4923

Spruiten zijn niet de favoriete groenten van mijn kinderen. En dat begrijp ik best want als kind was ik er ook niet dol op. Kinderen houden niet van de bittere smaak van spruiten, ze zijn veel meer zoet georiënteerd. En dat is helemaal niet vreemd. Als baby ben je geprogrammeerd om de zoetige smaak van moedermelk lekker te vinden, daarna moet je langzaam wennen aan allemaal nieuwe smaken. En wennen kan alleen door het vaak te (blijven) proeven. Dus ondanks dat we vaak protest krijgen, eten we hier gewoon lekker spruiten. En bij dit recept, eten ze alle drie ook aardig wat spruitjes. Het is het proberen waard.

Ingrediënten

* Netje spruiten
* 1 ui
* 1 teentje knoflook
* 1 rode paprika
* 200 gram biologische rundergehakt
* bakje gerookte spekblokjes (circa 125 gram)
* 4 eieren
* 200 gram crème fraîche of speltroom (bij lactose- of zuivelvrij)
* 150 gram geraspte kaas (extra belegen of oud)

Hoe te bereiden?

Oven voorwarmen op 180 graden Celsius. Maak de spruiten schoon en kook ze 5 minuten voor. Snipper de ui en knoflook en snij de rode paprika in kleine stukjes. Bak ze in wat (kokos)olie in een wok. Voeg het gehakt toe. Bak de spekjes uit in een koekenpan voegen het toe aan het gehakt/ui-mengsel. Ook de spruiten kunnen er nu bijgedaan worden en wok het nog 5 minuten. Meng ondertussen de crème fraîche, de eieren en de helft van kaas in een maatbeker. Vet een taartvorm in (of bekleed hem met bakpapier) en giet het spruitenmengsel er in. Het eimengsel kun je er nu over heen gieten. Bedek het vervolgens met de rest van de geraspte kaas. Zet de taart ongeveer 40/45 minuten in de oven (eventueel afgedekt met aluminiumfolie).

IMG_4924

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s