Rome: mooi en heerlijk eten

Standaard

IMG_4721

Vier dagen zijn we vorige week naar Rome geweest. Italië staat bekend om haar heerlijke eten, wijnen en ijs! Ik had er zin in. Als je witte tarwe slecht verdraagt, en dat weet ik sinds ik er mee gestopt bent, dan denk je dat eten in Italië een enorme uitdaging is. Het aanbod van witte pasta’s is enorm maar ik was positief verrast om te zien dat ik ook volkoren pasta en boekweitpasta op de menukaart heb zien staan. Niet bij de tenten die zich richten op massa-publiek (toeristen) maar de kleinere eettentjes (de boekjes van 100% hadden daar een rits van in hun reisgids staan), staan garant voor exclusiviteit, originaliteit en zeker ook  voor gezonde voeding (of een keuze daarvoor op de kaart). Daarnaast heb ik een winkel gespot die gespecialiseerd was in raw chocolate taartjes en koekjes (alles was lactose-, soja- en glutenvrij en vaak ook suikervrij). Maar er waren ook ijstenten die suikervrij ijs verkochten en we hebben een panini gegeten, die gemaakt was van Kamut (net als Spelt een oergraan (tarwe)) in plaats van de kale witte tarwekorrels.

Eet ik dan helemaal niets van wat andere mensen massaal eten (wit/bruin (stok)brood, pasta’s, pizza’s, frites, koekjes, ijsjes in allerlei kleuren, cappuccino, toetjes, taart enz.)? Tuurlijk wel maar wel veel minder dan dat ik twee jaar geleden gedaan zou hebben. Gelukkig is er ook aanbod voor gezond eten, al moesten we er af en toe naar zoeken (we zijn een paar keer van een tafeltje weg gelopen omdat de menukaart voor mij onvoldoende was). Ik heb een paar stokbroodjes op bij mijn lunchgerecht: soep of salade. Ik heb suikervrij kokosijs op (heerlijk!) maar ook dark chocolate ijs en daar zit natuurlijk wel suiker in. Maar ook twee keer een dark chocolate toetje (mmmmmm lekker) en diverse cappuccino’s en wijntjes. Italië staat natuurlijk ook bekend om haar heerlijke koffie en wijn. Ik heb geen pasta, pizza (manIsaFood natuurlijk wel) of frites op maar dat was ook echt niet nodig.

Een trip naar Rome en lekker en gezond eten is dus een hele goede combinatie!

2 suggeties bij “Rome: mooi en heerlijk eten

  1. Diana

    Heb de peperkoek gemaakt voor mijn zoontje die momenteel tarwevrij, koemelkvrij en suikervrij moet eten. Gemaakt met rozijnen ipv dadels omdat die te zoet zijn. Het resultaat was geweldig, maar de variant met dadels was wel lekkerder, maar mijn zoontje was superblij met zijn peperkoek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s