Gestart met leven zonder geraffineerde suikers en twee ontbijttips

Standaard

latte-macchiato-233728_640

Twee dagen zijn we onderweg…… zonder geraffineerde suiker. Van het weekend hebben we nog extra genoten van wijntjes, bitterballen, latte macchiato’s, chipjes, appelstroop op onze boterham enz. Je merkt als je voor het eerst start met zo’n uitdaging dat het lastig is maar dat je vooral erg paranoïde wordt. Het lijkt wel alsof overal suiker in zit….. Het woord suiker zie je op veel etiketten verschijnen. Belangrijk is dat geraffineerde suiker altijd vermeld staat bij de ingrediënten. De suiker die bij voedingswaarde staat zijn natuurlijke suikers (koolhydraten) die zitten in de ingrediënten. Natuurlijke suikers kan ons lichaam goed verdragen en hebben wij nodig voor onze energie.

Omdat we ook tarwe (behalve spelt) vermijden is het zoeken naar alternatieven voor ontbijt ook een hele karwei. Ik vond de afgelopen weken weer twee heerlijke ontbijtjes via andere bloggers:

1. http://www.smakelijck.nl/blog/quinoapap-met-fruit-/
Liever geen honing dan laat je hem weg of je zou een ander natuurlijk zoetmiddel kunnen proberen. Dit ontbijt vond ik een aanrader in ieder geval.
2. http://leefbewustgezond.nl/receptenruil-mei/
Ook in dit recept gebruik ik minder honing (1/2 tot 1 eetlepel of een ander natuurlijk zoetmiddel). Dit ontbijt is heerlijk met frambozen of schijfjes banaan en bijvoorbeeld een eetlepel Griekse yoghurt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s