Review boek Powerfood van Rens Kroes

Standaard

20140805-210038-75638029.jpg

Ik heb hem al twee keer eerder bij andere foodbloggers voorbij zien komen: een review van het boek Powerfood. Ik wil mijn review ook graag met jullie delen.

Vlak voor mijn vakantie heb ik het eerste boek van Rens Kroes aangeschaft. Rens is voedingscoach (net als haar moeder). Gezonde voeding is haar met de paplepel ingegoten. Bijzaak maar wel een leuk weetje: Doutzen Kroes (topmodel) is haar zus. Samen zijn zij altijd bezig geweest met gezonde voeding om er mooi uit te (blijven) zien.

Een mooi boek en wat mij betreft echt een aanrader. De inhoud is gevarieerd en er staan veel verschillende gerechten in voor verschillende tijdstippen op de dag. Ik ben ook erg gecharmeerd van de layout van het boek en de gebruikte foto’s en stijl. De stijl is landelijk (Fries) en de gerechten zien er zo lekker uit dat je er direct zin in krijgt. Bij ieder gerecht heeft Rens een inleiding geschreven, waar handige tips in staan wat betreft het recept. Soms erg handig als je één ingrediënt bijvoorbeeld niet voorradig hebt.

Ik ben ook erg blij met de opbouw van het boek maar met name ook met de receptenregister aan het einde van het boek. Op basis van ingrediënten kun je bijbehorende recepten zoeken. Soms zie ik bananen in mijn fruitschaal bruin worden of zoek ik een ander recept voor een chiazaad-pudding of heb ik ineens zin in iets met chocolade. Je hoeft dan niet het hele boek door maar hebt snel een recept gevonden in de receptenregister.

Eén dag voor onze vakantie besloot ik op de valreep toch nog met één recept direct aan de slag te gaan. Het werd Amandel-pompoenbrood. Leek me makkelijk om mee te nemen voor onderweg als alternatief voor een ontbijt bij een tankstation (die vaak alleen voorverpakte broodjes (jakkie!!!) hebben. En lekker was het! De kinderen vroeg na één plakje: mogen we nog meer cake? Haha, ze vonden het dus op een cake lijken.

20140805-210036-75636472.jpg

Onlangs heb ik ook het chocolade ijs gemaakt als verrassing voor mijn man, die hard aan het werken was op zolder. Zijn reactie: Sodeknetter wat een lekker toetje.

20140805-210034-75634717.jpg

En toen mijn zoontje trakteerde op het kinderdagverblijf, heb ik voor de juffen deze raw-muffins van Rens gemaakt:

IMG_4149[1]

 

Heel lekker maar door de grote hoeveelheid aan dadels en kokosbloesemsuiker, wel erg veel natuurlijke suikers en wat mij betreft alleen een cakeje voor speciale feestelijke gelegenheden (en niet als tussendoortje op woensdagmiddag :-)).

Een laatste toevoeging nog: in veel (zoete) recepten noemt Rens als optioneel ingrediënt Agavesiroop om het gerecht extra zoet te maken. Ik ben zelf niet zo’n fan van agavesiroop (het is een fructosebom en vervet je lever dus enorm) daarnaast is het juist heel belangrijk om niet te wennen aan zoetigheid maar om juist daar van af te kicken. Ik heb het in mijn gerechten of vervangen door rauwe honing of rijststroop of ik heb het helemaal weg gelaten.

Bedankt Rens Kroes voor het delen van jouw recepten in zo’n mooi boek.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s