Zondagmiddag Cake met walnoten en dadels

Standaard

20140708-220635-79595460.jpg

Het schooljaar zit er bijna op voor de kinderen. Traditiegetrouw geven de kinderen op de laatste schooldag hun lieve juf of meester iets om ze te bedanken voor het fijne schooljaar. Dit jaar heb ik iets bedacht met gezond eten. Een paar weken geleden had ik een heerlijke cake gemaakt omdat manlief jarig was. Hij viel goed in de smaak. Maar een kant-en-klare cake geven, leek me geen goed idee.

20140711-105812-39492687.jpg

Ik besloot de droge ingrediënten in een voorraadpotje te doen en het recept bij te voegen. Leuk om te krijgen, lijkt me en men kan zelf bepalen wanneer men de cake klaar maakt. Degene die mijn FB-actie gewonnen had, heb ik er ook eentje kado gedaan (dat is de foto boven aan deze mail).

20140711-105837-39517977.jpg

Hierbij het recept en natuurlijk een foto van hoe hij er uit komt te zien:

Ingrediënten

200 gram speltmeel
50 gram kokosbloesemsuiker
1 theelepel wijnsteenbakpoeder
1 theelepel kaneel
125 gram gesmolten roomboter of kokosolie
2 eieren
50 gram dadels (klein gesneden)
50 gram walnoten, grof gehakt

Hoe te bereiden?

Oven voorverwarmen op 175°C.  Voeg de droge ingrediënten (behalve walnoten en dadels) in één kom en doe het zelfde met de natte ingrediënten in een andere kom. Meng beide goed. Maak van de dadels hele kleine stukjes met een keukenmachine/blender of snij ze in hele kleine stukjes. Voeg het boter/ei mengsel toe aan het meel en meng tot één beslag met mixer of keukenmachine. Roer er tenslotte de kleine stukjes dadels en walnoten door. Giet het cakebeslag in een cakevorm of vierkante ovenschaal. Bak hem in circa 30 minuten gaar (prik met een satéprikker na 30 minuten in de cake of hij goed is, anders verleng je de baktijd met 5 of 10 minuten).

20140708-220637-79597340.jpg

Nu we vakantie hebben zal het de komende drie weken iets rustiger zijn met blogs op IsaFood!

N.B. Vind je mijn recept ook zo lekker? Wat leuk. Wil je het recept gebruiken op jouw blog, website of iets dergelijks? Dan zou ik dat heel leuk vinden, maar alleen door het gebruik van een link naar mijn blog en met bronvermelding. Het overnemen danwel kopiëren van mijn recepten is niet toegestaan.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s