Chocolate Chip Koekjes met quinoavlokken en walnoten

Standaard

20140427-185508.jpg

Verantwoorde tussendoortjes zijn lastig. Ik probeer zo min mogelijk tussendoortjes te eten maar een koekje bij mijn eerste kopje koffie om tien uur ’s ochtends vind ik wel heel erg lekker. Het liefste een koekje zonder geraffineerde suiker en tarwe. Bij de natuurwinkel heb je wel enkele suikervrije opties maar vaak zit er toch rietsuiker (is ook suiker!) in verwerkt. In de komende weken zal ik nog een blog schrijven over het ingrediënt suiker.

Mijn kinderen vragen als ze om 15 uur uit school komen altijd om iets lekkers. Gelukkig kan dit “iets” ook een stuk komkommer of paprika zijn en zijn ze ook tevreden met een doosje rozijntjes. Een (gezond) koekje op zijn tijd moet natuurlijk ook kunnen, het liefste met chocolade. Omdat mijn man de chocolate chip cookies zo lekker vindt, leek het me een hele uitdaging om die eens te proberen na te maken maar dan met gezonde ingrediënten. Zodat je je ook niet schuldig voelt als je er twee pakt in plaats van één. Ik heb wat rond gesnuffeld op internet en ik kwam uiteindelijk bij een Amerikaans blog waarbij deze koekjes waren samengesteld met suiker. Ik heb deze vervangen door kokosbloesemsuiker en ahornsiroop om het meer plakkerig te maken:

Ingrediënten

200 gram havermout
100 gram amandelmeel
75 gram quinoavlokken
1/2 theelepel wijnsteenzuurbakpoeder
6 eetlepels gesmolten kokosolie
60 gram kokosbloesemsuiker
60 ml honing of ahornsiroop
1 theelepel vanille extract
2 eetlepels amandelpasta (of een andere notenpasta)
2 eieren
2 handjes grof gehakte walnoten
50 gram stukjes chocolade (ik had 86% cacao)

Hoe te bereiden?

Havermout, amandelmeel, quinoavlokken en bakpoeder mengen in één kom. In een andere kom de kokosolie, kokosbloesemsuiker, honing of ahornsiroop, vanille extract, amandelpasta en eieren mengen. Vervolgens beide samenvoegen en mengen tot één deeg. Is het te droog voeg dan wat extra kokosolie toe. Voeg de grof gehakte walnoten en de stukjes chocolade toe en roer die door het beslag. Dek vervolgens de kom af met vershoudfolie en zet het 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de koekjes in circa 15 minuten klaar. Laat ze vervolgens een paar minuten afkoelen in de oven en vervolgens daar buiten. Als ze afgekoeld zijn, zijn ze heerlijk knapperig! Koekjes om van te smullen.

20140427-185522.jpg

N.B. Vind je mijn recept ook zo lekker? Wat leuk. Wil je het recept gebruiken op jouw blog, website of iets dergelijks? Dan zou ik dat heel leuk vinden, maar alleen door het gebruik van een link naar mijn blog en met bronvermelding. Het overnemen danwel kopiëren van mijn recepten is niet toegestaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s