Chocolade truffels!

Standaard

IMG_2478

Ik ben dol op chocolade. En heel veel vrouwen met mij. Rauwe cacao is een onderdeel van chocolade. Het bevat veel goede voedingsstoffen: mineralen en antioxidanten. Zoals bijvoorbeeld zink, ijzer, chroom, koper, mangaan, magnesium, zwavel en diverse vitamines.

Van nature is cacao bitter maar de combinatie met zoet (suiker) maakt het voor veel mensen onweerstaanbaar. Maar door het te combineren met suiker wordt het direct een ongezond tussendoortje. Gelukkig kun je ook als je zo min mogelijk suiker wilt eten heerlijke chocolade maken, zie hier mijn zachte chocolade truffels (geïnspireerd door een recept van Carola van Bemmelen):

Ingrediënten:
250 gram gemixte gedroogde vruchten*
100 ml rijstemelk, amandelmelk of kokosmelk
70 gram rauwe cacao
75 gram kokosolie (gesmolten)
2 eetlepels kokosrasp
2 eetlepels amandelpasta**
2 eetlepels kokosbloesemsuiker

* bijvoorbeeld vijgen, abrikozen, dadels of rozijnen
** notenpasta te koop bij o.a. reformwinkel

Hoe te bereiden?
Maak een vruchtenmousse van de gedroogde vruchten door ze klein te snijden en met een klein beetje water te koken totdat ze zacht zijn (eventueel kun je ze ook minimaal 4 uur laten weken. Vervolgens maal je ze samen fijn in de keukenmachine of met een staafmixer. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe en doe de chocolade in een ijsblokjesvorm (of kleine muffinvormpjes) en leg dit in de koelkast voor ongeveer 2 uur (of een halfuur in de vriezer). Vervolgens kun je er nog voor kiezen om ze te rollen door kokosrasp, fijn gehakte amandelen of hazelnoten of rauwe cacao!

IMG_2473

N.B. Vind je mijn recept ook zo lekker? Wat leuk. Wil je het recept gebruiken op jouw blog, website of iets dergelijks? Dan zou ik dat heel leuk vinden, maar alleen door het gebruik van een link naar mijn blog en met bronvermelding. Het overnemen danwel kopiëren van mijn recepten is niet toegestaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s