Spaghetti Bolognese (en waarom niet uit een pakje!)

Standaard

IMG_2449

Zojuist zag ik hem weer voorbij komen op de televisie: de reclame van Knorr voor zijn pakje saus Spaghetti Bolognese. “De enige echte uit Italië”, roept de kok in het spotje. Ik geloof echt dat ze daarmee alle Italianen beledigen. Want feitelijk verkoopt de saus  waarschijnlijk alleen maar goed omdat twee ingrediënten een belangrijk onderdeel uitmaken van dit pakje: suiker en E621 (door Knorr heel goed verstopt onder de naam: gehydrolyseerde plantaardige eiwitten).

IMG_2235

Gelukkig hebben de afgelopen maanden al meerdere programma’s op tv laten zien hoeveel suiker fabrikanten zoals Knorr aan o.a. hun pastasauzen toevoegen. Waarom doen ze dat? Omdat suiker en E621 verslavend is, zoals ik al eerder vertelde in mijn blog over filet american. Het gaat hier dus niet meer om smaak of lekker. De consument vindt het namelijk al snel lekker als deze twee ingrediënten er in zitten.

Hoe maak je dan zelf een pan Spaghetti Bolognese (voor circa 3/4 personen), met alleen maar verse producten? Heel makkelijk:

Ingrediënten:
200 (circa) gram speltspaghetti
200 gram biologische rundergehakt
1 blik tomatenblokjes
80 gram tomatenpuree
3 stengels bleekselderij (gesneden in schijfjes)
2 winterwortels (in kleine blokjes gesneden)
Parmezaanse kaas (circa 150 gram geraspt)
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
Verse basilicum (+/- 15 gram)
Kruiden: oregano, zwarte peper, evtentueel zeezout
Kokosolie (om in te bakken)
Water

Hoe te bereiden?
Je kokosolie verwarmen in jouw hapjespan. Toevoegen oregano, peper (evt. zeezout), gesneden ui, knoflook en bleekselderij. Je groente een paar minuten mee bakken tot het zacht is. Tomatenblokjes en tomatenpuree toevoegen inclusief water, ongeveer de helft van het lege blik van de tomatenblokjes. Daarna de rundergehakt er door roeren. Ten slotte de blaadjes van de basilicumtakjes afhalen en opbergen in de koelkast. De takjes klein snijden en bij je saus voegen. Laat je saus circa 45 minuten pruttelen. Kook in de tussen tijd je pasta gaar (conform bereidingstijd verpakking). Als je saus klaar is, kun je met de geraspte Parmezaanse kaas en de basilicumblaadjes je Spaghetti Bolognese compleet maken.

Advertenties

2 gedachtes over “Spaghetti Bolognese (en waarom niet uit een pakje!)

  1. josevoet

    Weet je wat ook lekker is als saus, heel eenvoudig.
    Rode paprika 2 of 3 stukjes snijden met een ui in stukjes, bakken in olie in een steelpan met een half bouillonblokje of wat bouillonpoeder, dit laten pruttelen tot het gaar is, dan met een staafmixer vloeibaar maken en een blik tomatenblokjes erbij voegen, of bio tomatensaus met parmezaanse kaas erover. Mama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s